× Home Amicitia Activiteiten Foto's Contact
9 December 2018

Efteling Concert

...

18 November 2018

Intocht Sinterklaas Helmond

...

17 November 2018

Intocht Sinterklaas Brouwhuis

...

7 Oktober 2018

Onthulling straatnamen

...

14, 15, 16 September 2018

Kamp voor de jeugdleden

...

19 Augustus 2018

Serenade KBWO

...

10 Juni 2018

Caratconcert

...

27 Mei 2018

Jeugdmuziekdag

...

27 April 2018

Koningsdag

...

8 April 2018

Scouting Rijpelberg

...

27 Maart 2018

Muziek met een staartje

...

24 Maart 2018

Trio Slagwerk Concert

...

12 Februari 2018

Carnavalsoptocht Brouwhuis

Geheel volgens traditie is daags na de optocht in Helmond de optocht van Brouwhuis. Amicitia was er uiteraard weer bij.

11 Februari 2018

Carnavalsoptocht Helmond

Uiteraard nam Amicitia weer deel aan de grootste optocht van het zuiden. Gekleed in een kleurig clownstenue, met uiteraard voldoende kleding er onder, was het al met al weer een geslaagde optocht.

4 Februari 2018

Heel Helmond Zingt 2.0

Na het succes van vorig jaar was het geen verrassing dat Amicitia weer deel zou nemen aan 'Heel Helmond Zingt!' Dit keer omdat Hofkapel de Klinkers 55 jaar bestaat.

De aftrap werd gedaan door het opleidingsorkest van het HMC waarna Amicitia een uur lang bekende meezingers speelde in een volle zaal

21 Januari 2018

Brouwhaas van het jaar

Net als ieder jaar werd ook dit jaar de Brouwhaas van het jaar gekozen. En dit jaar viel de keuze op Piet van Leuken

Een serenade, van een erg uitgedunde harmonie, mocht natuurlijk niet ontbreken.

19 November 2017

Intocht Sinterklaas

Aan Amicitia, aangevuld met diverse muzikanten, de eer om de intocht van Sinterklaas muzikaal bij te wonen.

Naast muzikaal was het vooral ook erg, erg nat.

29 Oktober 2017

Serenade dhr en mw vd Broek

Het muzikale weekend werd afgesloten met een bijzonder grote serenade. Samen met Helmond Muziek Corps ging Amicitia op pad om dhr en mw vd Broek muzikaal te verrassen.

29 Oktober 2017

Concert harmonieorkest

Op zondagmiddag was het tijd voor het concert van het harmonieorkest. Dit deden we samen met het Eindhovens Muziekcollectief

28 Oktober 2017

Trio Slagwergroep Concert

Als eerste dit muzikale weekend een concert van de slagwerkgroepen van onder andere Amicitia.

9 September 2017

Samenloop voor Hoop

Het was kortdag maar Amicitia wilde de organisatie niet in de steek laten, dus werd er voor gezorgd dat ook dit jaar de samenloop muzikaal geopend werd.

Het eerste rondje werd muzikaal begeleid, de rest moesten de lopers zonder Amicitia lopen.

3 September 2017

Zomermarkt Rivierenhof

Op feestelijke wijze werd de zomermarkt van de Rivierenhof geopend met een serenade van Amicitia.

26 April 2017

Serenade Lintjesregen

Samen met het HMC een serenade bij Jan van der Velden gebracht! Deze werd terecht onderscheiden. Samen met het HMC een prachtige serenade mogen verzorgen!

2 April 2017

Trio Slagwerkgroep

Voor de 3e maal staat een concert op de agenda van de slagwerkgroepen van Helmonds Muziek Corps, Eindhovens Muziek Collectief en Amicitia. Dit jaar zijn we te gast bij HMC.

Nadat we samen met HMC alle instrumenten hebben klaargezet hebben we nog even kunnen repeteren. Onze club mocht deze middag de spits afbijten. Het enthousiasme was vanaf de eerste maat al te zien en horen! We hadden behoorlijk wat fans meegebracht. Zelfs 1 van onze commissarissen was een feestje “uitgeglipt” om naar onze groep te komen luisteren. Dat was een leuke verrassing voor onze dames en heren!

Na een klein half uurtje is het de beurt aan EMC. HMC sluit vervolgens deze middag af. Met z’n allen hebben we weer voor een mooie muzikale middag gezorgd. En ondanks het mooie weer was de zaal van begin tot eind goed gevuld met publiek.

De datum voor het vervolg is al in de agenda’s genoteerd. Tot volgend jaar!

26 Maart 2017

Concert en installatie commissarissen

In de middag van 26 maart wordt in de Gaviolizaal de bestaande Raad van Commissarissen uitgebreid. Vijf nieuwe commissarissen zullen worden geïnstalleerd. Het beloofde een prachtige dag te worden. Muzikaal hebben alle geledingen zich van hun beste kant laten horen.

De nieuwe commissarissen werden ontvangen in Westende en met een prachtige auto naar de Gaviolizaal gebracht en binnen geblazen door onze harmonie. Onze slagwerkgroep opende de muzikale middag. Onder leiding van Ron Colberts speelde zij bevlogen een aantal bekende en nieuwe stukken. Na het slagwerk optreden vervolgde het opleidingsorkest het programma onder leiding van Jose Wilms. K3, de Phantom kwamen voorbij. De spanning en concentratie was van de gezichten van de muzikanten af te lezen.

Na de slagwerkgroep en het opleidingsorkest begon het harmonieorkest met het zeer toepasselijke nummer "Oympic Spirit". De olympische spelen betekenen topsport, topsport staat gelijk aan muziek maken. Oefenen, naar elkaar luisteren, van elkaar leren en dan de uitvoering. Maar ook staat topsport gelijk aan een groep mensen die de sporters begeleid. Tijdens de installatie werd onze groep van commissarissen uitgebreid met nog meer wijsheid, vijf dames, vijf ringen, de olympische ploeg is compleet.

De toespraak van Maria de Kimpe, voorzitter RvC, gaf precies weer waarvoor de RvC diende en dat ook de RvC ontzettend blij is met de aanvulling binnen de raad. Na de toespraak van Maria de Kimpe volgde de officiële installatie.

Daarna speelde het harmonieorkest Kinderen voor Kinderen. Sinds kort is de stichting jeugdopleiding ondergebracht binnen onze RvC. De stichting jeugdopleiding Amicitia is speciaal opgericht om de jeugdopleiding binnen Amicitia alle ruimte te geven om naast muziek vooral ook bindend bezig te kunnen zijn. Wij bedanken dan ook deze stichting, en dan speciaal Jan van der Velden, voor alle jaren aan inspanning en zullen de stichting binnen de RvC voort laten bestaan! Kinderen voor Kinderen!

Al met al een fantastische middag die ook nog werd afgesloten met een serenade van Stadsharmonie Phileutonia.

19 Februari 2017

Heel Helmond Zingt!

Helmond heeft een nieuw muzikaal spektakel! Speciaal voor het 55-jarig jubileum van de Keiebijters hebben wij in samenwerking met vier andere Helmondse Muziekverenigingen het unieke evenement ‘Heel Helmond Zingt’ geïntroduceerd.

4 Februari 2017

Receptie Brouwhazen i.v.m. 55- jarig jubileum

In het weekend van 4/5 februari had carnavalsvereniging CV De Brouwhazen meerdere activiteiten in het kader van hun 55-jarig jubileum. Dit jaar werd de Brouwhaas van het jaar op zaterdagavond bekend gemaakt en wij waren daar natuurlijk bij. CV De Brouwhazen gefeliciteerd met jullie jubileum!

30 Januari 2017

Voorspeelavond Kunstkwartier

In een redelijk gevulde Scala zaal vond de jaarlijkse voorspeelavond van onze leerlingen plaats. Onze slagwerkers krijgen sinds september ook les via Kunstkwartier en waren deze keer dus ook van de partij. Zij mochten onder leiding van hun docent Paul Gubbels de avond openen. Zo was er meteen een swingend begin.

Sylke speelde op dwarsfluit een mooi stukje uit de Phantom met pianobegeleiding van haar docente. De andere leerlingen hadden, zoals de laatste jaren gebruikelijk is ensembles gevormd. De trompet leerlingen van Mari speelden een drietal nummers waarbij steeds iemand anders de 1e partij mocht spelen.

De klarinettisten hadden een swingend trio ingestudeerd.

Iedereen heeft het super gedaan!

Mooi om al onze talenten te zien schitteren op deze avond.

18 En 21 december 2016

Kerstconcerten met het Helmonds Slavisch Koor

Het was zondag 18 december ontzettend koud in de H. Lambertuskerk aan de Kerkstraat in Helmond. Niet echt ideaal om een goed stemmend concert te geven. Echter de kerk was optimaal gevuld en de akoestiek is er fantastisch. Het koor stond onder leiding van dirigent Antoine van Wanrooij, en de harmonie werd gedirigeerd door Mari van Gils.

Met als begin het gezamenlijke nummer Joy to the World werd het publiek iets op het verkeerde been gezet omdat de rest van het programma echt een duidelijk Slavische sfeer uitademde. Het koor begon met een 10-tal nummers waarvan ik de titels maar niet probeer te herhalen maar die overduidelijk verbonden waren met het Kerstverhaal.

Er kwam even een ander sfeer toen de harmonie de nummers Noel, a swinkling Christmas en Canterbury Choral speelde maar ook de harmonie bracht het Slavische element terug met Polish Christmas Music en het gezamenlijke Sto to za predyvo. Ondanks de kou ging het publiek met een warm gevoel naar huis.

Op woensdag 21 december in de kerk van de H. Maria Presentatie in Asten verzorgden we het traditionele kerstconcert in aanloop naar het Kerstfeest. Het was minder koud in de kerk, de akoestiek was minder en ook het publiek was minder in aantal. Doordat er minder galm zat in de kerk ging het samenspel iets gemakkelijker af. Het programma was gelijk aan dat van zondag. En ook in Asten wist men onze bijdrage aan hun Kerstfeest te waarderen.

Bijdrage: Karel van Aerle

Voor meer foto’s: zie onze Facebookpagina

20 December 2016

Serenadeavond

De bus is gereserveerd, de route uitgestippeld en de speeches voorbereid. We kunnen vertrekken! Dit jaar geen serenades tijdens de Amicitiadag, maar op een vooravond van Kerst gingen wij onze warme muziekklanken ten gehore brengen bij personen die dit jaar iets te vieren hadden. De klanken waren warm en ook het ontvangst, maar wat was het koud die avond. Tussen de serenades door was er tijd om op te warmen in de bus.

Vijf serenades in Helmond, Rijpelberg en Brouwhuis.

  • Jean Louis Clerx (Koninklijk)
  • Albert Coppens (Lintje)
  • Toos Hendriks (Lintje)
  • Toon van Beers (25 Jaar vrijwilliger Zonnesteen)
  • Cees Senders (Lintje)

Met name de eerste serenade was bijzonder en een grote verrassing voor één van onze commissarissen Bernadette Clercx. Ze wist van niets en dan is het natuurlijk wel heel speciaal als je haar straat inrijdt en ook nog een stopt voor haar huis. Onze voorzitter had overal een persoonlijk speech die daarna kracht bijgezet werd door onze muzikale klanken. We hebben gelopen door kleine straatjes en gespeeld voor een appartementengebouw waar langzaamaan alle deuren opengingen. Want het is toch wel erg bijzonder als er ’s avonds klanken klinken.

Het werd later en later en de laatste serenade hebben we toch maar iets minder hard gespeeld om geen overlast te bezorgen in de buurt. Rond de klok van 10 waren we terug bij De Loop en hebben we nog genoten van een heerlijk stukje kerstbrood dat ons aangeboden werd door de commissarissen.