Zodat het nooit verloren zou gaan hebben wij voor ons 50-jarig jubileum onze geschiedenis op een rijtje gezet. Een samenvatting hiervan is nu hier op onze website te belezen, en in sommige gevallen ook te bekijken. Een aantal documenten zijn zo goed bewaard gebleven dat ze ook nu nog goed te lezen zijn. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
Bij de viering van het 25-jarig Priesterfeest van Pastoor Geboers werd er aan hem, op het voetbalveld, een defilé aangeboden door de Brouwhuisse verenigingen. Bij dit defilé was ook vertegenwoordigd de fanfare "Musis Sacrum" uit Bakel. Gezeten op een podium gemaakt van platte boerenwagens en toekijkend merkte de pastoor op "wat zou het toch schoon zijn als we zelf zo'n fanfare hadden".
Op initiatief van Pastoor Geboers werd in april 1964 op de pastorie een vergadering belegd om de mogelijkheid te onderzoeken tot het oprichten van een fanfare. Naast Pastoor Geboers waren uitgenodigd de heren Jan van Veghel, Willem Raaijmakers, W. van de Mortel, Frans Keijzer, Harry van Leuken, Janus Raaijmakers en Louis Donkers. Uit deze personen werd een actiecomité gevormd dat bestond uit de heren Frans Keijzer, Willem Raaijmakers, Janus Raaijmakers en Louis Donkers.
Dit comité organiseerde op dinsdag 5 mei 1964 in het Patronaat een vergadering waarvoor alle dorpsgenoten boven de 15 jaar waren uitgenodigd.
Er werd besloten om op 1 juli 1964 een officiële oprichtingsvergadering te houden. Op deze vergadering trad het actiecomité af en werd een definitief bestuur gekozen dat bestond uit Frans Keijzer (voorzitter), Louis Donkers (secretaris), Jozef Kersten (penningmeester), Everaart Nooijen en Willem Raaijmakers. Pastoor Geboers werd geestelijk adviseur. Als dirigent werd aangetrokken de heer Marinus van de Laar, broer van de eerdergenoemde Martien van de Laar. Op voorspraak van de Pastoor kreeg de fanfare de naam "Amicitia" (Vriendschap).
32 Personen gaven zich op als lid, 9 dames en 23 heren. In augustus 1964 werd met geld dat bijeengebracht was door de Pastoor een tweedehands instrumentarium aangeschaft. De opleiding kwam in handen van de heren J. Beyers uit Bakel, H. Smeets uit Helmond, Willem Raaijmakers, Christ Hammecher, Rien Meulendijks en Everaart Nooijen uit Brouwhuis.
Op bescheiden wijze werd er reeds op 4 juli 1965 medewerking verleend aan de processie van de Parochie Brouwhuis en op 18, 24 en 15 juli 1965 werd een concertje aangeboden in samenwerking met de toneelvereniging Gaudeamus in het openluchttheater achter het voetbalveld.
Op 15 januari 1966 werd onder grote belangstelling het eerste binnen concert in het Patronaat gegeven. Medio 1966 werd een drumband opgericht. Gestart werd met 12 leerlingen onder leiding van instructeur Friddy Koolen uit Stiphout. Van de fanfare "De Vooruitgang" werd een aantal tweedehands trommels overgenomen. Dit instrumentarium werd later aangevuld met enkele nieuwe trommels welke geschonken werden door carnavalsvereniging "De Brouwhazen" als dank voor het opluisteren van de carnavalsoptochten in Brouwhuis.
In het najaar 1966 werd deelgenomen aan een muziekavond van de 4 fanfares uit de Gemeente Bakel en Milheeze, namelijk fanfare Musis Sacrum uit Bakel, fanfare Amicitia uit Brouwhuis, fanfare St. Caecilia uit Milheeze en fanfare Concordia uit de Rips. Ook de drumband trad daar voor de eerste keer op.
Ook werd in dat jaar een serenade gebracht ter gelegenheid van het huwelijk van J. Raaijmakers. Tijdens deze serenade merkte de ceremoniemeester op "als bij ons de postbode aan huis komt dan heeft die nog een uniform aan en onze fanfare NIET, daar moet iets aan gedaan worden". Een collecte werd gehouden, het eerste geld was binnen. Enkele weken later werd een uniformenfonds opgericht, dat bestond uit de dames A. van Hoof - Van Beek, M. Donkers - Sleegers, N. Raaijmakers - Bankers en de heren W. Raaijmakers en R. Meulendijks.
Tevens werd op tweede Kerstdag op verzoek van de Pastoor een kerstconcert in de kerk verzorgd.
Op 12 januari 1967 trad Frans Keijzers als voorzitter af en werd Louis Donkers de nieuwe voorzitter.
Amicitia ontvangt 13.000 gulden van gemeente Bakel-Milheeze voor nieuwe instrumenten voor de fanfare.
Door de geweldige inzet van de muzikanten besloot de dirigent Marinus van de Laar om op 5 november 1967 voor de eerste keer op concours te gaan. Dit in Heeswijk gehouden concours werd een groot succes namelijk een Eerste prijs met promotie naar de derde afdeling. In november 1967 werd de Koninklijke goedkeuring van de staturen ontvangen.
Dankzij de royale medewerking van de kleine gemeenschap slaagde het uniformenfonds er in om in minder dan drie jaren fl. 14.000,00 bijeen te brengen. Voor dit bedrag werden de uniformen van fanfare en drumband aangekocht. Op 14 december 1968 werden tijdens een feestelijk concert, dat gehouden werd in het voormalige Missiehuis Christus Koning, deze uniformen aangeboden.
Op 28 november 1969 ging de drumband voor de eerste keer op concours in Hintham waar met succes een dikke eerste prijs werd behaald met 65 punten.